29 juni - en dag i orättvisans tecken

Dagen började precis som alla andra tidigare dagar med en härlig frukost. Därefter började allvaret konfirmanderna fick uppleva orättvisa så det visslade om det. De fick i uppgift att tillverka så mycket pengar som möjligt av det material som var utdelat. Orättvist? inte särskilt, OM de hade fått samma material alla grupper. Nu hade de inte sådan tur eftersom det skulle vara orättvist! några grupper fick material (som skulle spegla länder med råmaterial) och andra fick olika mycket teknisk utrustning precis som det ser ut i världens i- och u-länder.



Vissa slet som djur för att klippa och skapa så mycket pengar som möjligt...



...andra softade lite

SEnare fick konfirmanderna i uppgift att  tillsammans i familjen måla sin bild av paradiset. Jens flörtade med Sebastian för att få honom att förstöra de andras teckningar. En påse bilar var nog för att sebastian skulle lockas nog. de andra protesterade naturlogtvis högljutt och hans egna familj tog majoritetsbeslutet att utesluta honom från familjen efter "mutskandalen". Jens samlade in teckningarna och rev sönder dem - ännu mer protester utbröt och en slutlig diskussion om vad som egentligen hade hänt. jens förklarade att det var han som mer eller mindre tvingat sebastian att förstöra och att man inte ksulle vara sur på sebastian utan på honom. Syftet med det här var att visa att det faktiskt är så här vi gör med vårat paradis varje dag. Vi förstör och tar inte vara på det vi har.



Sebastian saboterar Genesarets paradisteckning

Som grädden på moset toppade vi med en orättvis lunch. Lisa, Felicia, filip, Emma O, Victor och Sigrid fick äran att sitta vid ett dukat bord, de fick dricka cola, hade en egen servitör/tris och fick en glassbakelse till efterrätt medan alla andra glatt fick nöja sig med vatten till maten och ingen efterrätt. På den "fattiga" sidan syntes inte många glada miner och de förde mycket mer oväsen än vad de brukar på grund av att vi påtvingat lite mer respekttagande än annars för att inte störa våra fina gäster...

När alla ätit upp sin mat, vare sig man fick efterrätt eller inte hoppade vi allesammans upp på våra, eller någon annans cyklar för ett väldigt skönt bad i Öja. Många plask, några avhoppade kedjor och när sebastianm hittat sin nyckel i Simons väska var vi åter på gården och spenderade kvällen framför filmen Jesus Christ Superstar.

Jag och Sara nattade ett gäng övertrötta och eventuellt nervösa killar som verkade ha någonting på G under natten...

Over and out

Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0