28 juni - "det smakade slabbigt"

Hejsan!

Igår var en glad och sprallig dag, konfirmanderna var peppade och fulla av liv och glädje. Dagen började som vanligt med frukost och sedan blev det lektion där Lovisa berättade om var vi kan göra för miljön. Därefter fick de i familjerna diskutera vad en hållbar utveckling är och alla fick testa sina ekologiska fotavtryck. Vilket innebär hur mycket påverkan just våra beteenden gör på miljön och hur gynnsamt det är för den hållbara utvecklingen. Vi la ihop allas resultat och kom fram till att vi konfirmander under 2010års läger gör ett lika stort avtryck som medelsvensken. Det vill säga att det skulle behövas 4 jordklot för att alla ska kunna leva som vi gör. Sedan diskuterade vi ansvaret för miljön och annan utveckling med hela gruppen med hjälp av heta stolen.

Till lunch åt vi vegetariskt och så kom en gäst som heter Nils, han berättade för konfrimanderna om svenska kyrkans unga och de fick prova på att bilda sina egna föreningar och sätta upp stadgar som de tycker är viktiga.

På eftermiddagen lekte vi nya lekar, blan annat lappleken som handlar om att man ska gömma lappar någonstans på kroppen och sen klara att få över dem till sin sida. Leken var uppskattad men det blev svettigt.

Till middagen serverades quornfärs och vi släppte bomben om att de ätit vegetariskt hela dagen. Reaktionerna var blandade; vissa hade förstått, vissa hade inte märkt det och vissa tyckte det var slabbigt.

Efter siestan lyssnade vi på sånger och resen av kvällen spelade och sjöng vi för att hitta våra favoriter som kan passa på konfirmationsmässan. Sen var det de vanliga kvällsrutinerna och de små liven gick till sängs. Idag är det fint väder och i nästa inlägg får ni läsa om vad vi gör sådana dagar.

Ha det wonderfully,
Sanna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0