25/6 midsommarafton

Det är det 25 juni och det är midsommarafton i Nissaström, klockan är 8 på morgonen och gården ligger i dvala.
Trötta och nyvakna kommer konfimanderna in till frukost vid 08.30 innan vi börjar vårat firande av denna svenska tradition.




Här ses Nelli plocka blommor till vår alldeles egna midsommarstång.

Efter frukosten började vi med att plocka blommor och hugga björkris till vår midsommarstång och det blev väldigt uppskattat av oss alla att få göra detta och att till på kuppen kunde ha vackert väder gjorde det extra roligt.



Vi plockade också blommor.


Dans runt ringen var roligt ( små grodorna små ........)

Efter middagen hade vi dans runt stången och den traditionella fem-kampen som vanns av Jordan och Kafhrnum. Grenarna var hoppa-säck, potatis på sked, irlänsk midsommar, dragkamp och treben.

Mat är gott.

Vi grillade sedan hamburgare som var riktigt gott, tyckte vi nog allihop efter så mycket ute aktiviteter, men det var inte slut där, utan efter maten så lekte vi röda vita rosen som var en väldigt jämn kamp, men som tills sist
vann lag 1. När vi sedan ätit kvällsfika så körde vi gissa påstende leken vilket innebar att vi ledare berättade tre påstående om oss själva varav ett va falskt och konfimandernas uppgift var att lista ut vilket detta falska påstående var. Vi avslutade dagen med aftonbön i kyrkan och sen va det dags för att gå till sängarna och sova ut inför morgondagen.

Med en sommar hälsning Kristoffer/Kött

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0