22 juni - Halmstad

Hallådär. Vi ledare beklagar den sena blogguppdateringen, men det kan faktiskt vara så att andra saker går före i arbetet som konfirmandledare. Till exempel att göra ett kanonbra läger åt konfirmanderna. Det är ungefär det som upptagit vår tid de senaste dagarna, men nu när de är i full färd med att städa inför besöksdagen får jag lite tid över att skriva. Om tisdagen den 22 juni, en dag som sedvanligt började med frukost, och sedan, inte lika sedvanligt, fortsatte med bussresa till sjukhuskyrkan. Halmstad city, alltså!

Målet med dagen var att på olika sätt bekanta oss med olika institutioner i Halmstad som alla med mer eller mindre kyrklig koppling sysslade med svåra frågor såsom döden, sjukdom osv. Ett tungt besök, förstås, men det kändes ändå bra att vi gjorde det. Elisabeth, diakon på sjukhuskyrkan, inledde med en information om hennes arbete, vad hon gjorde på dagarna, vad en diakon var osv. och vi alla lyssnade intresserat. Bussen rullade sedan vidare mot Västra Kyrkogården för ett besök i minneslunden och ett litet samtal där. Vid lunch släppte vi lös konfirmanderna i staden, utrustade med lunchpengar fick de två timmar fritid. Som vanligt blev det väldigt mycket coca cola, och väldigt mycket godis. "Alltså, en affär, så himla bra" var den allmänna inställningen, stadslivet är tydligen saknat efter en och en halv vecka på gården.

Sedan informerade Håkan begravningsentreprenör om sitt jobb. Ett otroligt intressant föredrag, med mycket frågor, och framför allt ett ganska tilltalande bibliskt budskap från predikaren: Ät, drick och var glad. Detta levde Håkan efter, och tipsade oss alla om dess förträfflighet.

Vi kom hem, jättetrötta, åt ännu mer godis, såg på lejonkungen, pratade om hur den behandlade ämnen som sorg och död, och gick och lade oss. En tung dag, som konfirmanderna ändå lyckades hantera på ett bra sätt, tycker jag. Och bilder blev det inga, tyvärr. Kameran stannade på gården när vi åkte till Halmstad, mycket olyckligt.

I alla fall, Guds frid vare med er!
Jens

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0