20 juni - delad glädje dubbel glädje

Att vakna upp i god tid innan frukost är en sällsynt lyx här på lägret. Idag var det emellertid en sådan dag, frukost 9.30, och ett ganska synligt exempel på hur värdefull en timme egentligen är. Det blev en bra start på dagen idag, alltså. Och sedan också en bra fortsättning på den av konfirmanderna berikade mässa som sedan firades i kyrkan. Det var diverse dramer behandlandes Jesu liv; den barmhärtige samariern i sedvanlig modern tolkning, julevangeliet med filt och senare docka föreställandes Jesus, och till sist brödundret, ackompanjerat av den fantastiska Riverside-låten/dansen. Det hela var mycket bra, helt enkelt. Även konfabandsinsatserna var bra, naturligtvis. Och kören, såklart!

Efter lunch var det sedan dags för revanchmatch mot Nikolai i fotboll. Och det var sådär fint lerigt som det bara kan bli på en mossig gräsplan i ösregn, matchen slutade 5-5, alla var glada, och gladast var Sara, Lina och Rebecka som slängde sig i lerpölarna. Dessvärre inga bilder från spektaklet, kameror gör sig som bekant inte särskilt bra i ösregn.

Det sprack dock upp fram emot kvällen, och tillsammans med hur många knott som helst (ja! hur många som helst!) lekte vi under kvällen den fantastiska leken Kalle Kaos. Det handlar om att runt om hela gården leta upp numrerade papperstallrikar med spännande ord som leder till spännande utmaningar för gruppen. I tävlingsform också med en tärning och målet att först nå upp till, och hitta, tallrik nr. 60. Solskenet inbjöd till fotografering, och nedan syns några konfirmander (och ledare) in action, så att säga.

Sedan hölls en aftonbön i kärlekens tecken, Jesus sade att vi ska älska varandra, vi höll med, och dagen slutade sedan lyckligt med fin saga i Röda havet och ceremoni. Nu hoppas jag att de sover. Framför allt hoppas jag att jag sover.

 

Herrens frid! Jens


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0